نخستین کنفرانس بین المللی بازیابی تعاملی اطلاعات با هدف همافزایی حوزههای مختلف نزدیک به بازیابی اطلاعات و دانش، با تمرکز خاص بر مشتری (کاربر) و تبادل تجربیاتی در زمینه “بازیابی تعاملی اطلاعات” در مباحث مهندسی، اجتماعی، بهداشتی، فرهنگی، اقتصادی، تجاری و مالی، با رویکرد علمی و تحقیقاتی برگزار گردید.
این کنفرانس در تاریخ 4 و 5 اسفند ماه 1395 توسط پردیس بین الملل دانشگاه تهران، با حمایت تمامی حوزههای علمی و اجرایی در جزیره کیش- مرکز همایش های بین المللی کیش برگزار شد و شرکت اطلاعات فنآوری جهانی پارس (اینفوتک) نیز به عنوان حامی در این کنفرانس دو روزه، به شناسایی فرصتها و ظرفیتهای موجود علمی در این زمینه حضور به عمل رساند و فرصت مناسبی برای شناخت صحیح دانش و تجربه موجود، زمینه و افق جدیدی را در فضای بازیابی و مدلهای تعاملی در صنعت پرداخت کسب نمود.
حوزههای تحت پوشش این کنفرانس، علم اطلاعات و دانششناسی، کامپیوتر و فناوری اطلاعات است و محورهای همایش شامل تعامل با پایگاه دادههای بزرگ، پردازش تعاملی چند رسانهای، بازیهای تعاملی رایانهای، تحلیل نقش تعاملی شبکههای اجتماعی، سامانههای مبتنی بر موبایل، موتورهای جستجوی تعاملی، سامانههای تعاملی در خدمت دولت، تجارت تعاملی الکترونیک، سامانه های هوشمند اجتماعی، توسعه سامانههای تعاملی اطلاعاتی، داده کاوی بیواسطه، دسترسی به اطلاعات پنهان، رایانش توزیعی، تعامل انسان و اطلاعات، موردکاوی بازیابیهای تعاملی، بازیابی تعاملی و تسهیل توسعه علمی، بازیابی تعاملی در حوزه بهداشت و سلامت، سیستمهای اطلاعات مدیریت مالی، سیستمهای اطلاعات مدیریت اقتصادی و …. مطرح شد.
در این کنفرانس، بیش 170 مقاله مورد بررسی قرار گرفته شد و در مجموع ۵۱ مقاله برای داوری نهایی برگزیده شدند. در ادامه اولین همایش بازیابی تعاملی اطلاعات، شرکت اینفوتک نیز با ارائه کارگاه راهکارهای پرداخت از طریق NFC به تبیین رویکردهای مختلف ذیل این مهم پرداخت.
در این همایش آقایان حسن سمنانی، مدیر فروش شرکت اینفوتک و علی رحیمی پور مدیر توسعه کسب و کار این شرکت، ابتدا به تغییرات به وجود آمده در صنعت پرداخت کشور طی سالیان گذشته پرداختند. این نمایندگان با محور قراردادن صنعت پرداخت در دو بخش آنلاین و آفلاین، فرایندها را نتیجهی ایجاد تراکنش دانستند. این تراکنشها تنها محدود به فضای مالی نبوده و در بخشهای مختلف خدماتی مانند سلامت، بیمه و … یکسان خواهد بود. اگرچه تا پیش از این POS به عنوان نقطهای برای فروش (Point of Service) در نظر گرفته میشد، اما امروزه عبارت نقطهای برای خدمت (Point of Service) برای انتقال مفهوم عملکردی POS، مناسبتر است.
در ادامه کارگاه، تغییرات راهکارهای پرداخت طی دوران مختلف مورد بحث قرار گرفته و به بررسی راهکار NFC به عنوان راهکاری که میتواند از دیدگاه کسب و کاری، در خدمات مختلف مفید واقع شود، پرداخته شد. چرخه NFC در اعتبار سنجی، پرداخت، حمل و نقل، سامانههای وفاداری، ابزار ارتباطی و دسترسی با جزئیات فنی معرفی شد.
کارگاه راهکارهای پرداخت از طریق NFC با معرفی ابعاد مختلفی از قبیل خدمات پذیرندگی، راهکارهای نوین پرداخت، خدمات دولت همراه و توسعه خدمات ارزش افزوده، که محوریت فعالیتهای شرکت اینفوتک را در بر میگیرد، خاتمه بخش این کنفرانس بود.